Viszlát, fiúbanda poszterek! – Így tervezd át egy kamasz szobáját - Art Galéria
Oldal kiválasztása

Korábbi cikkünkben 5 olyan szuper egyszerű tippet mutattunk be, amelyek segítségével tökéletes kamasz szobát alakíthatunk ki, akár fillérekből. Egyszer azonban tinédzser gyermekünk is felnő, és bár még nem hagyta el a családi fészket, mégis igényt tart egy korához illő helyiségre.

Megígérjük, ez a szoba átalakítás is pofon egyszerű lesz! Íme, 3 könnyedén megvalósítható ötlet egy érett, fiatal felnőtt szobájához.

 

1. Frissítsd fel a falakat!

A kamasz szoba átalakításánál világos, letisztult, könnyedén kombinálható falszíneket javasoltunk. Ennek fő oka, hogy a tinédzserek által közkedvelt mintás kiegészítőkkel harmonizáljanak. Amennyiben már túl soknak érezzük az állat-, geometriai- és egyéb mintájú felszereléseket, fordítsunk egyet a szín-összeállításon! Válasszunk ki egy élénkebb árnyalatot, és fessünk át egy-két falat. A bátrabbak mind a négy falat „besötétíthetik”, sőt, akár geometriai mintákkal, vagy egy-egy díszcsíkkal is feldobhatjuk a festést. A kiegészítők (díszpárna, függöny, stb.) közül pedig ezúttal világosakat válasszunk.

      

Ha úgy érezzük, hogy lecserélnénk a korábban felragasztott falmatricát, gondoljuk végig, hogy milyen fali dekoráció áll gyerekünkhöz a legközelebb. Válasszunk vászonnyomatot, ha továbbra is egy laza, fiatalos, mégis elegáns stílust szeretnénk képviselni. Olajfestményt akkor szoktunk javasolni, ha inkább a klasszikus vonalat vinnénk tovább otthonunkban, de egy modernül berendezett szobába is szuperül mutat egy kézzel festett alkotás. Fém– és üvegdekorációt pedig általában azok szokták választani, akik kicsit bevállalósabbak és egy vagány végeredményt szeretnének viszontlátni.

      

 

2. Legyen szőnyeg?

Igen! Ha korábban kihagytuk ezt az elemet gyermekünk szobájából, akkor ideje pótolni! Válaszunk egy nagyobb, vagy akár több kisebb egyszínű szőnyeget, amely színe passzol a fal és a kiegészítők árnyalatához. Ezzel sokkal elegánsabb, kifinomultabb hatást érhetünk el. Amit még érdemes figyelembe venni ennek kiválasztásakor, az az ágytakaró. Mivel ez a két kiegészítő – méretéből adódóan – figyelemfelkeltő hatással bír, fontos, hogy passzoljanak egymáshoz. Ezzel meg is határozhatjuk a szoba hangulatát.

   

 

3. Sarokba az elektronikával!

Ahogy egyre idősebb a gyerekünk, úgy egyre több stressz érheti a mindennapjai során. Ezért is fontos, hogy a hálószobája egyben menedékként is szolgáljon. Egy olyan hely, ahol a gondolataival lehet, kikapcsolódhat. Mivel a mai világban szinte lehetetlen teljesen száműzni az elektronikát az életünkből, ezért inkább csoportosítsuk át egy helyre. Válasszunk ki egy sarkot, ahová az összes elektronika berendezést helyezzük: TV, telefontöltő, számítógép, stb. Ezzel egy éles vonalat húzhatunk Ő és a külvilág közé, így lesz lehetősége akár csak pár órára elszakadni az online tértől.

      

 

Mivel a fiatal felnőtteknek már kialakult a saját stílusok, így fontos, hogy minden döntést együtt hozzunk meg vele.

Ugye megmondtuk, hogy egyszerű lesz az áttervezés? 😉

 

A cikkben felhasznált képek forrásaihoz kattintson az adott képre.