Varázsolj karácsonyi hangulatot a lakásodba! - Art Galéria
Oldal kiválasztása

Fogadd szeretettel 10 karácsonyi dekorációs ötletünket!

A karácsonyfa felállítása mellett mást is tehetünk a karácsonyi hangulatért otthonunkban. Első lépésként javasoljuk, hogy válasszunk ki egy színt, amit szeretünk és a fenyőágak zöldjéhez jól illik. Lehet ez például az arany, piros, fehér-havas, de lehet akár türkiz, vagy a kék más árnyalata is, mindez az ízlésünkre és a fantáziánkra van bízva. Színes szalagra biztosan szükséged lesz, és most lássuk az ötleteket!

Ha megvan a domináns karácsonyi színünk, akkor jöhetnek a kiegészítők.

 1. A színes, puha, meleg takarók a kanapé karfáján is jól mutatnak, de hideg téli estéken bekuckózni is jó velük egy pohár forró kakaóval vagy teával.

  A színes puha takarók és színes gyertyák karácsonyi hangulatot varázsolnak

 2. Ugyanilyen színű gyertyákat, vagy gyertyatartókat is keressünk, ezekkel nem kell nagyon mélyen a pénztárcánkba nyúlni.
 3. A piacokon, virágárusoknál megmaradt fenyőágakat vásárolhatunk és ezekből, asztali koszorúk, adventi koszorúkat készíthetünk néhány szalag és pici karácsonyfa dísz segítségével. Ezekből akár ajtódísz is lehet, hosszú szalagon vagy madzagon lelógatva, de az ablak közepén lelógó koszorú is lehet a szoba ünnepi dísze.
 4. Ne feledd, légy formabontó! Koszorút például nemcsak fenyőágakból lehet készíteni, hanem akár mézeskalács emberkékből is. Itt egy nagyon gyors recept hozzá: https://www.nosalty.hu/recept/karacsonyi-rogton-puha-mezeskalacsHa kihűltek, körbe egy szalagra fűzheted őket és máris kész az új karácsonyi koszorú.

  A mézeskalácsokat lelógatva vagy koszorúba is fűzheted.

  5. Szintén nem nagy kiadás és nagyon látványos, ha a választott domináns színünkből kis szalagokat helyezünk el a szobában, például a képek, vagy a könyvespolc tetején is megpihenhetnek ezek. A hosszú színes szalag akár fali tükrök felső szélén is futhat teljes hosszában vagy körbe-körbe.
  6. Fények: a gyertyák mellett a barkácsáruházakban vásárolhatsz rövidebb-hosszabb, izzótekercset, amivel betekerhetsz például egy-egy üres faágat, vagy fenyőágakból összekötött csokrot is befuttathatunk a fényfüzérrel.

  7. Karácsonyfa díszek, gömbök: a választott domináns színünkből vegyünk 5-10 karácsonyfadíszt, de ezúttal ne a fára aggaszt fel, hanem egy nagy üvegtálba tedd és az asztal közepén ünnepi dekoráció lehet belőle. Sőt, akár a térbe is belógathatjuk, színes hosszú szalagokról, vagy éppen az ablakok előtt belógatva.

  8. Tobozok: ha erdei túrákon gyűjtöttél tobozokat, itt az ideje előszedni őket. A tobozok lefújhatod csillogó sprayvel, vagy csillámfilctollal is dekorálhatod. Ha több időd van, akkor papírból hajts egy kúpot és a papír külsejére ragaszd rá a tobozokat csúcsukkal kifelé nézve, és a végén tobozból készült fenyőfát kapsz.

  9. Ajándékdobozok: használt papír dobozokat boríts be csillogó, fényes csomagolópapírral, kösd át a színes szalagoddal és helyezd el a szobában, könyvespolcon, de akár kis méretben a karácsonyfádat is díszítheted velük.

  10. Illatos fahéj és narancs: ezúttal felejtsd el a kávéd tetejére szórt őrölt fahéjat, most a fahéj rúdra lesz szükségünk. 4-5 rudacskát köss át színes karácsonyi szalaggal és lógasd be a konyhaszekrények fogantyújáról, csoda finom illat és karácsonyi hangulat vesz azonnal körbe.

  Fahéj rudacskákat szalaggal átkötve díszítheted a konyhádat is