Ne engedj a minőségből! - Ezekre figyelj oda, az egyes fali dekorációk kiválasztásakor - Art Galéria
Oldal kiválasztása

A 2020-as év sok mindenre rákényszerített minket, többek között arra is, hogy a karantén alatt több időt töltsünk a lakásunkban és belevágjunk olyan dolgokba, amiket évekig csak halogattunk, legyen az akár egy stílusváltás az otthonunkban. Ráadásul, az ünnepek közeledtével megannyi csábító akció és különleges ajánlat áll a rendelkezésünkre. Viszont, fontos, hogy ne hamarkodjuk el a dekorációk kiválasztását, főleg ha az a minőség rovására is mehet!

Összefoglaltuk röviden, hogy mire érdemes odafigyelni egy MINŐSÉGI fali dekoráció kiválasztásakor!

 

1. Vászonképeknél ne feledd, hogy: 

– Sokan összetévesztik a fotó- és a vászonnyomatot. Míg a fotónyomatot általában papírra nyomják, addig a vászonképek – nevükből adódóan – egy vászonra kerülnek kidolgozásra. Amennyiben hosszútávra keresünk lakásdekorációt, érdemes a vászonnyomatok közül válogatni.

– Az egyik fő szempont, amire fontos odafigyelni, az a vászon minősége. Ne félj a prémium minőségtől, hiszen így jóval hosszabb lesz a kép élettartalma.

– Érdemes közelebbről megfigyelni a kiválasztott vászonkép színeit. Egy jó print olyan modern nyomtatási technológiával készül, amely élethű színeket eredményez. Továbbá, ezek a színek hosszú évek elteltével sem fakulnak meg.

– Az olajfestményekhez, olajreprodukciókhoz hasonlóan, a vászonnyomatoknál is elengedhetetlen feltétel, hogy a kép szélei is legyenek kidolgozva.

 

2. Kézzel festett képek esetén figyelj oda rá, hogy: 

– Mindig legyen a vászon kellőképpen kifeszítve a vakrámára.

– A fa vakrámán ne legyen semmiféle hajszálrepedés.

– Az alkotás szélei is legyenek igényesen megfestve az adott képet uraló színekkel.

– Olajreprodukcióknál (előre nyomott, majd kézzel átfestett alkotás) gyakori, hogy egy professzionális nyomtatóval előre elkészítik az adott kép vázlatát, majd ez alapján festi át a festő a képet. Ezek, mivel nem 100%-os olajfestmények, mindig alacsonyabb áron kell, hogy mozogjanak, mint a hagyományos olajfestmények.

 

3. Fémművészeti dekorációknál emlékezz arra, hogy: 

– Egy minőségi fémművészeti dekoráció egyedileg, kézzel készül. Emiatt előfordulhat, hogy egy adott típuson belül nem ugyanúgy állnak az egyes fémlemezek. Ezek nem sorolhatók be gyártási hibának, sokkal inkább egy sajátos stílust adnak minden fali dekorációnak.

– Ezekre a dekorációkra – például az Art Galéria szobraihoz hasonlóan –, a fújásos festés jellemző. Ez sokkal precízebb fedést eredményez. Vizsgáljuk meg a dekoráció színeit, hogy minden lemez kellőképpen le legyen festve, fújva.

– A hegesztésnek köszönhetően minden fémlemez megbízhatóan kapcsolódik a többi elemhez. Ne válasszunk olyan alkotást, ahol egy fémlemez lóg, esetleg könnyen elmozdítható a helyéről.

– Végül bizonyosodjunk meg arról, hogy a dekorációnak van-e kialakított akasztója. Sok esetben nincs, ez azonban nem jelent hibát. Ilyenkor a keret, vagy az alkotás egyes elemei segítik a felhelyezést, viszont ebben az esetben fontos megnézni, hogy a keret vastagsága megfelelő-e a biztonságos felhelyezéshez.

 

4. Fali üvegképeknél tartsd szem előtt, hogy: 

– A nagyobb méretű üvegképek biztonsági üvegből készülnek.

– Ellenőrizzük, hogy rendelkezik-e a kép akasztóval/akasztókkal.

– A kép szélei megfelelően és biztonságosan legyenek eldolgozva.

 

Ne feledjétek, az ár nem mindig tükrözi a minőséget! Higgyetek a szemeteknek. 🙂

Kíváncsi vagy, hogyan készülnek az Art Galéria termékei? Akkor irány a YouTube csatornánk!

 

A cikkben felhasznált képek forrásaihoz kattintson az adott képre.