Mutatjuk 2022 lakberendezési trendjeit! – romantika, fém és kék dzsungel
Oldal kiválasztása

Épphogy csak berendezzük otthonunkat az aktuális trend szerint, máris kopogtat az újabb irányzat az ajtónkon. Az új év mindig új izgalmakkal jár, nem lesz ez máshogy 2022-ben sem, azzal a kivétellel, hogy az újdonságok a korábbi kedvenc stíluselemeket is visszahozzák. Mutatjuk, mi várható 2022-ben az otthonokban!

 

1. Magic Moments

2022 tavaszán berobban a romantika a lakásokba, és egy igazi modern, feminin környezetet varázsol. Az idilli otthon titka a nosztalgikus elemekben, nőies, ám játékos színekben, töméntelen mennyiségű virágmintában és bohókás kiegészítőkben rejlik. A stílus elsődleges színei a mély, pasztell zöld, lila és pink, amit a kék és fehér harmonikus kombinációja tökéletesen kiegészít. A hálószobákban és nappalikban elsősorban (mű)szőrmével, bársonnyal, kötött és len anyagokkal találkozhatunk. Mindezeket főként a virágminta uralja, ezzel is újra visszahozva a vintage egyes stíluselemeit.

A lakásdekorációk élén a színezett- és repedezett üveg, porcelán, kristály, valamint a fém áll. Ezeket az erőteljesebb anyagokat lágyíthatjuk virágokkal, koszorúkkal, tollakkal vagy bármilyen ezüst színű dekorációval. Ne hanyagoljuk el a falakat sem; tegyük egyedivé a nappalit és az étkezőt virág motívumú fém fali dekorációkkal, míg a hálószobát pasztell színű absztrakt olajfestményekkel dobhatjuk fel.

2. Sunny Chic

2022-ben a tavasz nemcsak a romantikáról szól, hanem a klasszikus designról, amit 2021-hez hasonlóan szintén a sárga és a szürke kombinációja bolondít meg. Ezt a már jól ismert színpárt fehérrel törhetjük meg, így egy sokkal lágyabb összhatást kapunk eredményül. A geometriai alakzatokon kívül absztrakt motívumokkal és csíkos mintával is találkozhatunk a takaró, párna, függöny vagy szőnyeg kiválasztása során. Ezek anyagai lehetnek dombornyomott, bordázott vagy akár kord is.

Ha fel akarjuk dobni otthonunkat pár egyedi kiegészítővel, akkor elsősorban gondoljunk a kőből-, színezett üvegből-, fémből- és rozsdamentes acélból készült darabokra. A fém dekorációk ebben a stílusirányzatban is komoly figyelmet kapnak, főleg a fekete színű alkotások. Ezek, kidolgozottságuknak köszönhetően, 3D hatással bírnak, ami szintén a Sunny Chic kiegészítők egyik legfőbb jellegzetessége.

3. Urban Jungle

A közkedvelt dzsungel stílus 2022 nyarán kisebb-nagyobb változáson megy át; az egykor természetközpontú irányzatot a nagyvárosi életérzés fogja felkavarni. A zöldes árnyalatokat a kék bolondítja meg, ezt rattan, bambusz és fa anyagok egészítik ki a fenntarthatóság jegyében. A gazdag növényzet és a fa elemek továbbra is megmaradnak, ezzel megőrizve a stílus gyökereit. A levél – mint legfőbb motívum – szintén előtérben marad, annyi különbséggel, hogy 2022-re sokkal bohókásabban jelennek meg mind színeiben, mind pedig formájában.

Elsősorban napraforgó sárga, kék, mély- és világoszöld, valamint fehér árnyalatokkal vihetjük közelebb otthonunkat a természethez. A nappaliba és a hálószobába újból visszatér a frottír anyag, amit kiegészíthetünk fonott-, len- és szövött textíliákkal is, mi több, a rojtokkal is kísérletezhetünk. Ha egy kis pluszt szeretnénk csempészni az adott helyiségbe, válasszunk juta szőnyeget, akár több kisebb darabot. Ezek kivételesen jól mutatnak például fonott kosarak vagy nagyobb cserepes növények mellett. A lakberendezési kiegészítők körében kivételes figyelmet kapnak a mintával ellátott- és színezett üvegből készült dekorációk, a szövött fali képek, a hagyományos formák és a szolár lámpa.

2022-ben a korábbi évek legkedvesebb lakásdekorációs vonalait köszönthetjük viszont egy sokkal vidámabb, természetközelibb formában. Akármelyik irányzatot is választjuk, egész biztos, hogy egy harmonikus, élettel teli otthonba térhetünk haza.

 

A cikkben felhasznált képek forrásaihoz kattints az adott képre.

 

Ezek a cikkek is érdekelhetnek még…

Egyszerre művészlak és luxus otthon – ez a LOFT stílus

A loft stílus jelenleg az egyik legközkedveltebb lakberendezési irányzat, ami az indusztriális elemek és a fényűzés markáns összemosódásának köszönhető. Ezek az otthonok erőt, eleganciát és letisztultságot sugároznak, így a stílus élvezőinek garantált a kreativitás és...

bővebben

Ilyen egy igazi mesebeli otthon – rusztikus stílus

Bár az otthonos környezet mindenkinek mást jelent, azonban vannak olyan stílusok, amelyek könnyedén, bármiféle komolyabb tapasztalat nélkül is pár lépésben elsajátíthatók. Ilyen a már jól ismert rusztikus stílus is.   A rusztikus stílust általában olyan szavakkal...

bővebben

Keleti kifinomultság – japán életérzés az otthonunkban

Minden kiegyensúlyozott élet egy harmonikus, rendszerezett lakásnál kezdődik, mi sem bizonyítja ezt jobban, mint a japán lakberendezés. Egy autentikus japán stílusú otthon kialakítása komolyabb változtatásokat, egyben anyagi ráfordítást követel, azonban vannak olyan...

bővebben