Mutatjuk 2020 legkönnyebben elkészíthető karácsonyi dekorációit - Art Galéria
Oldal kiválasztása

Minden évben megfogadjuk, hogy időben összeállítjuk a karácsonyi menüt, beszerezzük szeretteink ajándékát és téli csodaországot varázsolunk az otthonunkból. Aztán a rohanó hétköznapok folyamatos újratervezésre kényszerítenek minket, és az előző évhez hasonló kapkodás jellemzi a karácsony előtti heteket. Bár a tökéletes kacsa receptet még mi is keressük, viszont bemutatunk nektek 7 olyan egyszerű lakásdekorációt, ami minimális idő és eszköz ráfordításával elkészíthető – akár a gyerekek bevonásával is.

 

1. Mini karácsonyfák

Készíts mini karácsonyfákat tobozból és parafa dugóból! Fesd le a tobozt zöld és fehér színnel, majd ragaszd rá a parafa dugókat törzsnek. Helyezd ki őket asztali dísznek, vagy csak szórj szét párat a lakásban: éjjeli szekrényre, konyhapultra, cipőtárolóra.

 

2. Narancs-zuhatag

Maradt pár felhasználatlan toboz a mini karácsonyfákból? Ne aggódj, nem megy kárba! Vágj fel pár narancsot vékony szeletekre, majd szárítsd ki őket aszalógépben vagy sütőben. Utána kösd őket és a tobozokat egy spárgára, és lógasd fel az így kapott elemeket az ablakra.

 

3. Erdei ajtódísz

Keress egy vastagabb ágat, és köss fel rá spárga segítségével pár – színben harmonizáló – karácsonyfadíszt.

 

4. Kaspó ágak

Végy egy nem használt kaspót, és helyezz bele pár fenyőágat. Ezeket díszítheted elemes LED égősorokkal, illetve karácsonyi mintás textil darabokkal, masnikkal.

 

5. Egy pohárnyi Karácsony

Tölts meg egy üvegpoharat, tejes- vagy befőttes üveget pár kisebb karácsonyi gömbbel, tobozzal és LED égősorral. Szuper hangulatosak és majdnem minden kelléket megtalálsz hozzá otthon.

 

6. Egy csapat rénszarvas

Szerezz barna kartonpapírt, majd sablon segítségével rajzolj rá rénszarvasokat. Vágd ki őket, majd rögzítsd a nyakuknál egy fonálra. Tedd az így kapott rénszarvasokat az asztal szélére, kandallóra vagy bármely ajtóra.

 

7. Fali karácsonyfa

Bár a girland ma már a kevésbé népszerű karácsonyfadíszek közé tartozik, ez azonban nem azt jelenti, hogy idén a doboz alján kell maradjon. Függeszd fel a falra fa alakban, majd akassz rá könnyebb súlyú díszeket.

 

Mi ezekkel az egyszerű karácsonyi dekorációs ötletekkel kívánunk kellemes, szeretetben gazdag, meghitt ünnepeket.

 

A cikkben felhasznált képek forrásaihoz kattintson az adott képre.