Milyen dekoráció kerüljön a hálószoba falára? - Art Galéria
Oldal kiválasztása

Talán mindannyiunk szívéhez a hálószoba áll a legközelebb otthonunk összes helyisége közül. Itt gyűjtünk erőt az előttünk álló naphoz és itt hajtjuk le a fejünket egy békés álom reményében. Mivel a hálószoba sokunk egyik legszemélyesebb tere, így gyakran a meditáció egyik központi helyszíneként is szolgál.

A bútorokon kívül a megfelelő lakásdekorációk kiválasztása is legalább ugyanolyan fontos. Ilyenkor érdemes végiggondolni, hogy milyen színt, motívumot és anyagot szeretnénk viszontlátni a falunkon. A modern olajfestményeken túl ma már egyre nagyobb hangsúlyt kapnak a különféle keretezett, illetve keret nélküli vászonképek, de egyes fémművészeti dekorációk is kivételes hangulatot teremthetnek. Fontos kiemelni a kétszettes képkollekciókat is, amelyek a Feng shui elmélete szerint a szerelem és házasság életterület felerősítéséért felelnek.

Összegyűjtöttük nektek kedvenc hálószoba dekoráció ötleteinket.

 

Tengerparti nyugalom

Ha nem érezzük magunkat elég kreatívnak, vagy nincs konkrét elképzelésünk a szoba stílusát illetően, akkor nyugodt szívvel ajánljuk a tengerpartot idéző lakásdekorációkat. A világos pasztell színek letisztultságot eredményeznek, ezáltal garantált a nyugodt, békés alvás. A motívum népszerűségéből adódóan ma már egyre több közkedvelt tengerpartot elevenítenek meg vászonnyomatok, olajfestmények, vagy akár fémművészeti dekorációk formájában.

      

 

Tarzan ihlette

Kevés olyan lakásdekorációs stílus, téma van, ami hosszú éveken keresztül töretlen sikert arat a lakberendezés területén. Az afrikai stílusnak azonban mégis sikerült leuralnia a piacot, és azóta is szebbnél-szebb képekkel idézhetjük meg az otthonunkban! Mi idén a mohazöld és bézs színkombinációval hívjuk életre az esőerdő hangulatot, de a mustár sárga is remek választás.

   

 

Városi szerelem

Jól tudjuk, milyen, amikor egy szuperül sikerült kirándulás során megbabonáz egy város. Még nehezebb visszatérni a megszokott környezetünkbe, főleg friss emlékekkel. Viszont, könnyen fel tudjuk eleveníteni az élményeinket! Alakítsuk hálószobánkat a város kultúrájának megfelelően. Használjunk olyan színeket, mintákat és formákat, amelyek az adott nemzetre emlékeztetnek. Végül, koronázzuk meg a munkánkat egy fali üvegképpel, vagy olajfestménnyel, ami megeleveníti imádott városunkat.

   

 

Egy szín mindenek felett!

Egy másik, ugyancsak könnyen kivitelezhető módja a hálószoba dekorálásának, ha kedvenc színünkhöz igazítjuk a dekorációt. Válasszunk még mellé egy, maximum két színt, és keressünk olyan absztrakt témájú képet, amely megidézi ezen árnyalatok játékos kombinációját.

 

Szerelem, házasság

Azok, akik spirituálisan nyitottabbak, biztos ismerik a Feng shui főbb szabályait, jellegzetességeit. Ezzel a térrendezési tudománnyal könnyedén tudunk javítani életünk azon területein, amelyekkel nem igazán vagyunk megelégedve. A szerelmet és házasságot például páros lakásdekorációkkal lehet erősíteni, például kétszettes olajfestményekkel.

      

   

Egyetlen kép igenis nagy változásokra képes. Nem hiszitek? Próbáljátok ki ti is! 😉

 

A cikkben felhasznált képek forrásaihoz kattintson az adott képre.