Lakásdekorációs ötletek fillérekből - Art Galéria
Oldal kiválasztása

„Mindenhol jó, de legjobb otthon.” Milyen sokszor hajtogatjuk mostanság ezt a félig őszinte mondatot, ezzel is ösztönözve magunkat az otthonmaradásra. Bár a mi szívünk is húz a természet felé, mégis, a maradék szabadidőnket inkább az otthonunk szépítésének szenteljük. Íme pár FILLÉRES lakásdekorációs ötlet, ami nem csak az otthonunkat, de minket is garantáltan feltölt.

 

Tükröm, tükröm…

A tükör nem csak praktikus, hanem a kis lakások egyik legfontosabb dekorációs eszköze is. Ennek segítségével az otthonunk sokkal fényesebbnek és nagyobbnak tűnhet. Válasszunk egy olcsó (vagy leértékelt) keretes tükröt, majd fessük át a keretet olyan színűre, ami passzol a többi bútorunkhoz. Bátran tegyünk ki akár több tükröt is (nappaliba, előszobába), ezeket egymás elé, „rétegekben” helyezzük el.

Még több egyedi tükörért kattints IDE.

 

Meghitt fények

Próbáljunk meg ne egyetlen fényforrásra támaszkodni, inkább válasszunk több asztali-, vagy állólámpát. Azon felül, hogy szintén remek dekorációs eszköznek számít, egyben meghitt hangulatot is teremthet egy kevésbé intenzív fényű asztali lámpa. Továbbá, a nyugodt, vagy akár romantikus légkör eléréséhez egyre többen használnak beltéri fényfüzért a lakás számos helyiségében.

Még több egyedi lámpáért kattints IDE.

 

Bohókás minták

Kivétel nélkül minden nappaliban és hálóban megtalálhatók a textilek, külön öröm, hogy ezeket a legkönnyebb alacsony áron beszerezni. A díszpárnák, pokrócok színe és anyaga mindig passzoljon a lakásban lévő bútorok, eszközök, tárgyak színével. Válasszunk gazdagon mintázott textileket, hiszen nem csak vidámságot csempésznek az otthonunkba, de egyben remekül mutatnak az egyszínű bútorok mellett is.

         

A függöny és a szőnyeg örök darabnak számít a lakásdekorációban, nem hiába választjuk őket mindig úgy, hogy összhangban legyenek egymással. Szőnyegek közül a plüsst és a shaggy-t ajánljuk, ezek kiváló ár-érték arányban vannak. Nem kell ragaszkodnunk a nagyobb mérethez, érdemes inkább több kisebbet választani, amelyek bár hasonló színvilágúak, de nem azonosak. Függönynél vásárolhatunk például csak egy díszcsíkot, amit függönycsipesszel könnyedén tudunk rögzíteni.

 

Viszlát, katonás rend!

Mondjunk búcsút a könyvespolcunkat uraló katonás rendnek! Rendezzük el jóval lazábban a könyveinket, például szín szerint. Az egyes „könyvkupacok” közé helyezzünk pár növényt, olcsó szobrot, vagy akár számunkra fontos emléktárgyat.

Még több egyedi szoborért kattints IDE.

Egyre nagyobb divat farekeszből könyvespolcot (vagy cipőtárolót) készíteni, hiszen mutatósak és fillérekből elkészíthetők.

 

Divatos tárolók

Nem is sejtenénk, hogy mennyi tároló lapul az otthonunkban, amelyek segítségéve percek alatt felszámolhatnánk a rendetlenséget. Befőttes üveg, kaspó, konzerv- és ajándékdobozok; ezek mind-mind remek eszközök arra, hogy bevezessük őket a konyhánkba és/vagy a fürdőszobánkba.

                  

Egyik közkedvelt konyhai kiegészítő – és egyben dekorációs eszköz – a fűszertartó. Mivel egy komplett szett beszerzése igen költséges, érdemes ezt régről megmaradt befőttesüvegekkel helyettesíteni. Viszont, mivel nehéz annyi egyforma méretű üveget találni az otthonunkban, érdemes vásárolni dekoratív befőttes üveg címkéket, amelyek egyből megteremtik az összhangot, mérettől függetlenül.

 

Fát mindenkinek!

Újfent divat a természetes anyagok használata a lakásdekorációban. Ezek közül mi a fát emelnénk ki: egy régi falétrából készíthetünk például törölközőtartót, vagy falapból faraghatunk a kávégépnek alátétet.

Gyűjtsük össze a karácsonyi ajándéknak szánt fakanalakat, helyezzük ki őket például egy kaspóba, vagy befőttes üvegben, és kössük át őket egy masnival. És ha már konyha; a nem használt, kisebb méretű sütemény tálaló remek eszköz a mosogatószernek és szivacsnak. Fedjük le egy vastagabb konyharuhával, és helyezzük a mosogatókagyló mellé.

Nem csak a fürdőbe és a konyhába szabadult be a fa; a nappaliban és a hálóban ugyan úgy megtalálható. Az elmúlt pár évben egyre többen készítenek, vásárolnak raklapból ágyat, kanapét, vagy akár kerti bútort. Azon felül, hogy sajátos, minimalista stílust eredményez, roppant költséghatékony ennek beszerzése, előállítása.

 

Vissza a természethez

Talán nem meglepő, hogy a növények is rákerültek a mi kis listánkra. Fillérekből beszerezhetünk cserepes virágokat, kaktuszokat, amelyek még otthonosabbá varázsolják a lakásunkat. A kaspók szintén az „olcsó eszközökhöz” sorolhatók, ezek színével, stílusával könnyedén lehet úgy játszani, hogy illeszkedjen lakásunk stílusához.

 

#Yourart

Végül pedig a mi személyes kedvencünk: készítsük el a saját motivációs vászonképünket! Vásároljunk vásznat (feszítő vászon) és akril filctollat, majd írjuk fel a kedvenc idézetünket, mondatunkat. (Bár vásznat nem szokás bekereteztetni – főleg, ha spórolni szeretnénk –, mégis, ha valaki így érzi sajátjának, hajrá!)

 

Reméljük, most már a pénz nem lesz akadály, és könnyebben belevágtok a lakásdekorációba! 🙂

 

A cikkben felhasznált képek forrásaihoz kattintson az adott képre.