Itt az idő! – 5 tavaszi lakásdekorációs tipp - Art Galéria
Oldal kiválasztása

Mindnyájunknak ismerős lehet az ünnepek utáni hideg, zord hangulat, ami nem csak a természetben tombol, hanem egyben az otthonunkat is megfertőzi. Az ünnepi dekoráció már újból a padláson, de a színes virágkompozíciók ideje még határozottan nem érkezett el… Egészen mostanáig! A tavasz első sugarai egyre gyakrabban lopakodnak be az ablakainkon, tehát hivatalosan is eljött az ideje annak, hogy egy kis vidámságot csempésszünk az otthonunkba.

 

Íme 5 lakásdekorációs tipp, ami garantáltan felmelegíti a lakásunk szívét!

 

1. Pasztellszínű kiegészítők

A pasztellszínek lassan időtlen kedvenccé növik ki magukat, hiszen minden évben jelen vannak nem csak a lakásdekorációban, hanem a művészet egyéb területein is. Lágyságot, eleganciát, visszafogottságot sugároznak, mégis stílusossá, markánssá varázsolják a lakás bármely helyiségét. Mindenképpen gondolj ezekre a vidám színekre, amikor mécsest, pokrócot, díszpárnát, asztalterítőt vagy függönyt választasz.

Pár közkedvelt pasztellszín: porcelánrózsaszín, púderkék, krémzöld.

2. Modern váza

Lepd meg magad hetente egy csokor tulipánnal, hogy ne csak a mécsesek biztosítsanak kellemes illatokat. Ha már virág, ideje beújítani egy modern vázát is! Nem csak a növények tárolásához elengedhetetlen, hanem egyben a mai lakásdekoráció legközkedveltebb eszközének is számít!

          

3. Gondoskodj a falaidról is!

Mindig is kacérkodtál a modern olajreprodukciókkal? Itt az idő! Egy jó minőségű festmény akár hosszú távú kiegészítője is lehet a lakásodnak, így semmiképp ne siesd el a döntést! Mindenképp vedd figyelembe a te, illetve lakásod stílusát, a kiegészítőidet, valamint a többi képet, amivel már rendelkezel.

                    

4. Konyhai kiegészítők

Szerezz be pár színes bögrét, illetve étkészletet, hogy a legalapvetőbb konyhai kellékek is mosolyt csaljanak az arcodra! Az asztalt díszítheted továbbá még virággal, illetve modern szobrokkal is.

5. Engedd be a természetet!

Vegyél apró cserepes virágokat, és lehetőleg minden helyiségbe tegyél ki egyet-egyet. A konyhán, hálón és nappaling kívül még a fürdőszobában is remekül mutat akár egy pici kaktusz!

          

 

Mielőtt még belevágnál a lakásdekorálásba, ne feledd a tavaszi nagytakarítást! Olvasd el cikkünket a lomtalanításról és a rendrakásról is!