Ints búcsút a közhelyes lakásdekorációknak! - Art Galéria
Oldal kiválasztása

Az egyre sűrűbben változó lakásdekorációs trendeknek köszönhetően hajlamosak vagyunk elveszni a különböző stílusirányzatok sokaságában. Amit egykor nagy örömmel szereztünk be, remélve, hogy előcsalogathatjuk vele otthonunk egyedi arcát, az hamar a közhelyes tömegtermékek martalékává válhat. És hát ki szeretne egy olyan képpel büszkélkedni, ami minden tizedik lakásban megtalálható?

Az általunk kiemelt három leggyakoribb fali dekoráció a falmatricák, vászonnyomatok és keretezett képek. Ezek egyike majdnem minden otthonban felfedezhető, hiszen nem csak mutatósak, hanem a legtöbb helyen már alacsony áron is elérhetőek. A nagyobb lakberendezési áruházakon kívül már az egyes élelmiszer-láncokban is be tudjuk szerezni ezeket a dekorációkat, ami egy hatalmas mérföldkőnek számít a lakberendezésben. Azáltal, hogy ilyen gyors mértékben nő az igény a lakásdekorációs termékek iránt, egyre több gyártónak kell kielégíteni ugyanazokat az igényeket. A legtöbb áruházban hasonló témák, motívumok köszönnek vissza, csupán kisebb-nagyobb eltéréssel. És mi van akkor, ha ki szeretnénk törni a közhelyes fali dekorációk világából? Íme pár ötlet, ami határozottan egyedivé varázsolja az otthonunkat:

 

Falmatricák

Ha falmatrica, akkor általában a már jól ismert idézetek, virág- és tollminták ugranak be nekünk. Éppen emiatt sokan ódzkodnak tőle, pedig kivételes hatást tudunk elérni velük.

     

     

     

     

     

 

Fotó- és vászonnyomatok

A fotó- és vászonnyomatok a letisztultságról és az egyszerűségről ismertek. Motívumaik között megtalálhatók a növények, tájképek, járművek és állatok. A vászonnyomatok egyediségét a színek és a fotótémák sokszínűsége adja.

               

 

Keretezett képek

A keretezett képekről nekünk mindig az örök kedvenc klasszikus és vintage stílus fog az eszünkbe jutni. Az antik hatású keretek főként csendéleteket ábrázoló, kézzel átfestett vászonnyomatokat díszítenek. Viszont, egyre nagyobb divat a minimalista ábrák és hideg színű keretek ötvözése.

     

     

 

Reméljük, sikerült egy kis inspirációt nyújtanunk, ami kitart egészen a következő fali dekoráció vásárlásig. 🙂

 

A cikkben felhasznált képek forrásaihoz kattintson az adott képre.