Így dolgozz otthonról hatékonyan!
Oldal kiválasztása

Az elmúlt eseményeknek köszönhetően egyre többen tapasztalhattuk meg a home office (otthoni munkavégzés) bukkanóit és előnyeit. Sokan szeretik, sokan ellenzik, de egy biztos; meg kell tanulnunk alkalmazkodni a saját sikerünk érdekében. 

Egy hatékonyan funkcionáló otthoni iroda kialakítása nem áll meg a dolgozó sarok, ergonomikus szék és méretes asztal kiválasztásánál. Számos további faktor segítheti munkánkat és lendítheti előre karrierünket.

 

A fényes karrier a fénynél kezdődik

A hatékony, sikeres otthoni munkavégzés egyik elengedhetetlen feltétele a természetes fény.  Helyezzük az íróasztalunkat az ablak elé, így nem csak egy kis napsugár simogatja meg az arcunkat, de az unalmas fal helyett, ugyan ha nem is szebb, de ingerdúsabb kilátásban lesz részünk. Ha nincs lehetőségünk ablakos helyiséget választani otthoni irodának, akkor szerezzünk be olyan asztali- és állólámpákat, amelyek tükrözik a természet elemeit, színeit (például fa ihlette-, vagy sólámpa). Ne feledkezzünk meg az illatgyertyákról sem, ezek főleg stresszes helyzetekben praktikusak igazán.

   

 

A home office és a stílus találkozása

Mivel a nap jelentős részét otthoni irodánkban töltjük, így próbáljuk meg a stílusunkhoz igazítani azt. Komfortosabbá és hatékonyabbá tehetjük vele az eltöltött órákat. Helyezzünk ki motivációs vászonképeket, vagy természet ihlette olajfestményeket, ezzel is közelebb hozhatjuk a természetet a saját kis irodánkhoz. Törekedjünk a piros, kék, zöld színek használatára, ugyanis ezek motiváló erővel bírnak, és ha tehetjük, kerüljük a fehér, sárga és szürke árnyalatokat.

   

 

Elengedhetetlen szigor a kiegyensúlyozottságért

Az otthoni munkavégzés nagyon megosztó a munkavállalók körében; van, aki lakása környezetében nagyon nehezen hangolódik rá az elvégzendő feladatokra, a másik tábor viszont eredményesebben végzi a munkáját. Bármelyik csoportba is tartozol, nagyon fontos az otthoni szabályok felállítása. Kezdjük a reggelt az aznapi teendők összeírásával, ne felejtsük ki a tervezett szüneteket sem. Szakítsunk időt a pihenésre, ha akár csak pár percre is, de menjünk ki a szabad levegőre. Tartsuk mindig tisztán a környezetünket, mindent, amit hiányolunk a munkahelyünkről, azt most nyugodtan pótolhatjuk az otthoni irodánknál. Papírjainkat, felszereléseinket rendszerezzük tárolók, címkék, színkódok segítségével.

   

 

A cikkben felhasznált képek forrásaihoz kattintson az adott képre.