Húsvét újragondolva
Oldal kiválasztása

A húsvét sokunk számára különleges ünnep lehet, nem csak a hosszú hétvégének köszönhető szabadidő miatt, de a családi ebéd, tavaszi időjárás és a vidám lakásdekoráció is határozottan szerepet játszik benne. Bár idén rendhagyó ünneplésnek nézünk elébe, mégis, megérdemli a lakásunk (és persze mi is), hogy egy kis kreativitással tavaszi szépséget varázsoljunk.

 

Domináns színek

Mielőtt belekezdenénk a lakásdekorálásba, gondoljuk végig, hogy mely színeket szeretnénk viszontlátni az otthonunkban. A tökéletes színharmónia érdekében érdemes kettő, maximum három színt választani. Dekorációinkat ennek fényében válasszuk, vagy készítsük el. Mi idén a lágy pasztell sárga és rózsaszín rabjai lettünk.

 

Nincs tavasz virág nélkül!

Azok, akik olvassák a cikkeinket, tudják, hogy igyekszünk minél közelebb hozni az otthont és a természetet. Ezért is szeretjük annyira a mediterrán hangulatú olajfestményeinket, különleges vázáinkat és mindig találunk egy kis plusz helyet az élő növényeknek. Nincs ez másképp húsvétkor sem, sőt! Ha tavasz, akkor tulipán, legyen az élő, vagy akár mű. Próbáljunk olyan színű virágok mellett dönteni, amelyek megfelelnek az általunk választott „domináns színeknek”.

A húsvét másik jellegzetes virága a barka. Ezt nem csak kisebb tojásokkal díszíthetjük, hanem készíthetünk például kartonpapírból nyuszikat, amelyek a gyerekeknél is sikert aratnak.

A gondosan kiválasztott virágkompozíción kívül a hozzá társított váza is ugyanolyan fontos a lakásdekorációban. Nem muszáj ragaszkodni a nagymamától megörökölt porcelánvázához, hiszen ma már egyre több dekorációs vázához, kosárhoz juthatunk hozzá fillérekből. A minimalista stílus kedvelői előszeretettel választják a letisztult üveget, amit akár egy szalaggal is átköthetünk. Ha azonban nem szeretnénk erre külön pénzt áldozni, érdemes szétnézni a lakásban, mert biztos, hogy találunk potenciális „vázajelöltet”. Ilyen például a befőttes üveg – amit szintén feldobhatunk egy szalaggal.

                           

Cukorka mint legújabb lakásdekorációs kellék

Sokan inkább művirágot választanak az élő helyett, aminek szintén megvannak az előnyei. Például, hogy a vázát színes finomságokkal is megtölthetjük. Cukorkán kívül festett tojásokkal is párosíthatjuk virágainkat, csak figyeljünk, hogy színben harmonizáljanak egymással.

Elkószált tojások

Ma már egyre ritkábban szoktuk ellepni az étkezőasztalt kisebb-nagyobb dekorációkkal. Miért is tennénk, hiszen sokkal szívesebben szemezünk a gondosan elkészített húsvéti fogásokkal. Viszont, ha egy szép szalvétán kívül mást is kihelyeznénk az asztalra, a tojás remek választás. A korábban írt vázás kompozíción túl, akár egyesével is elhelyezhetjük őket, ezzel továbbra is szabadon hagyjuk az asztal nagy részét.

Kétségtelen, hogy nagy élmény a tojásfestés – főleg a gyerekeknek -, viszont nem kevés munkával jár. Ha időszűkében vagyunk, de idén sem szeretnénk nélkülözni a húsvéti tojásokat, akkor pár frappáns szóval is ki tudjuk díszíteni őket.

         

A nyuszi és a répa

Talán nem kell magyarázni, hogy miért lepjük el a lakást nyuszikkal és répákkal az év ezen szakaszán. Ezzel a két ikonikus formával nem csak a boltok polcain találkozhatunk, hanem mi magunk is elkészíthetjük őket otthon, fillérekből.

                  

 

Kellemes Húsvéti Ünnepeket kíván az Art Galéria csapata!

 

A cikkben felhasznált képek forrásaihoz kattintson az adott képre.