Hola, tengerparti stílus!
Oldal kiválasztása

Neked is hiányzik a víz közelsége, a naptej illata és a finom homok, amibe belesüpped a lábad? Az a kivételes nyugalom, ami minden tengerparti sétád során eláraszt? Mi is szívesen süttetnénk most a hasunkat egy jeges limonádé és a kedvenc könyvünk társaságában, de sajnos a Baywatch vonulásunk még várat magára. Addig is, összegyűjtöttünk neked pár tippet, amivel tengerparti stílust vihetsz az otthonodba!

 

Igenis, szeretjük a fehér falakat!

Az első, és egyben legfontosabb lépés egy letisztult környezet kialakítása. Lássuk be, nincs az a dekorációs eszköz, ami egy vörös vagy sárga falú helyiségben megidézné a tengerpartot. A fehér fal több szempontból is ideális választásnak bizonyul: klasszikus hatást kölcsönöz, nagyítja és világosabbá teszi a szobát, mi több, még jobban kiemeli a kiegészítők színeit, formáit.

          

Mivel egy világos környezetet díszítünk, érdemes olyan színes kiegészítőket választani, amelyek a tengerpartot idézik. Mi a kék-zöld-türkiz trióban hiszünk. Szerezzünk be ilyen árnyalatú díszpárnákat, gyertyákat, pokrócot, bögrét. A választott színeink mellett kiválóan mutatnak a fából készült vázák, asztalok, polcok, sőt! Vegyük elő a régi fonott kosarainkat is, hiszen nem csak mutatósak, hanem egyben remek tárolóeszközök is.

          

 

A lekvár után is van élet!

Ahelyett, hogy kidobnánk a kiürült befőttes üvegeket, készítsünk belőlük lakásdekorációkat. Töltsünk az üvegbe homokot és kagylót, majd helyezzünk bele egy gyertyát. A végén kössük át egy kötéllel vagy spárgával. Vonjuk be a gyerekeket is, hiszen egészen biztos, hogy élvezni fogják a kézműveskedést!

     

 

Nevezzük nevén a dolgot!

Ha a csodás tengerparti dekorációink nem lenne elég, egy „Beach” felirat garantáltan a Földközi-tenger legszebb partjára repít minket. Tudjátok; a szavaknak pozitív ereje van!

Fontos, hogy a felirat színe és háttere megegyezzen az adott helyiséget uraló árnyalatokkal. Továbbá, ha a felirat sötét színű, akkor világos felületre tegyük, illetve fordítva. Ezzel egész biztosan kitűnik a szöveg a környezetből.

          

A feliratos képek mellé érdemes az adott szobát tengerpart témájú fotó- és vászonnyomatokkal díszíteni, mi több, akár olajfestményben is gondolkodhatunk!

         

     

Még több tengerpart témájú képért kattints IDE.

 

A képeslap az új bögre!

A gyerekek többsége nem a legőszintébb mosollyal köszöni meg az ajándékba kapott bögrét. Szép, szép, de végül úgyis a polcon köt ki. Aztán, ahogy felnövünk, rájövünk, hogy ez az egyik legszuperebb ajándék, amit kaphatunk; nem csak hogy praktikus, de külön öröm pont abból a bögréből inni a reggeli kávénkat, amiről valakinek az eszébe jutottunk. A színe, vagy a rajta lévő felirat, ábra teszi azt a bögrét a MI bögrénkké. Ugyanez a helyzet az ajándékba kapott képeslapokkal, amelyek a szekrényünk tetején lévő dobozban lapulnak; az illető így szerette volna megosztani velünk a legszebb élményeit. Itt az idő, hogy elővegyük őket! Helyezzük ki egy parafatáblára, vagy csak egyenesen a falunkra. Ha esetleg nincs elég képeslapunk, nyomtassunk mellé tengerpart témájú képeket – akár a saját képeinket –, és helyezzük el őket közel egymáshoz.

     

          

 

Jövőre pedig találkozunk a repülőtéren! 😉

 

A cikkben felhasznált képek forrásaihoz kattintson az adott képre.