Gyerekszoba dekorációs ötletek fillérekből
Oldal kiválasztása

Bármennyire is izgalmas a gyerekszoba tervezés, a kezdeti lelkesedést hamar felváltja az aggodalom. Vajon elég lesz a szoba mérete? Mennyibe fog kerülni annak kialakítása? Hová fogjuk tenni azt a sok holmit? Hány évig fog kitartani az anno gondosan kiválasztott design? És még megannyi kérdés cikázik a fejünkben, ami komolyabb tanácstalansághoz vezethet.

Korábbi cikkünkben általános filléres lakásdekorációs ötleteket mutattunk be, most azonban eljött a gyerekek ideje! Íme 4 pénztárca barát gyerekszoba dekoráció, ami garantált sikert fog aratni csemetéinknél (és persze nálunk is)!

 

1. Vidám falak

Amennyiben egyszerűbb, minimalista stílusú bútorokat szereztünk be, érdemes a falakra terelni a hangsúlyt. Ha kis térrel dolgozunk, törekedjünk a világos színekre. (Itt nem csak a falakra érdemes gondolni, hanem például a bútorok kiválasztására is.) A világos színeket kombinálhatjuk élénkebbekkel is, amelyek most hatalmas népszerűségnek örvendenek a lakberendezés területén. Amennyiben nagyobb (és fiús) helyiséget dekorálunk, az élénk színek helyett kísérletezzünk pasztell, vagy sötétebb árnyalatokkal is, akár csak egy fal erejéig.

Egy másik remek fali dekorációs eszköz a falmatrica, illetve tapéta. Ezeket – főleg előbbit – szintén fillérekből be lehet szerezni, és később biztonságosan el lehet távolítani. Ma már számtalan szín, minta, forma áll a rendelkezésünkre, így érdemes több időt szánni ennek kiválasztására.

Art tipp: Bár egy felnőtt hálószobában ma már egyre ritkábban találunk szőnyeget, a gyerekszobában azonban még mindig kötelező darabnak számít. Figyeljünk arra, hogy ha mintás a helyiség fala, akkor egyszínű darabot válasszunk, illetve fordítva! Szintén követendő ez a szabály a függöny kiválasztásakor!

2. Rejtett fényforrás

Ugyan egyeseknél retró darabnak számít, mégis a mai napig számtalan gyerekbirodalom kulcsfontosságú darabja: fluoreszkáló csillagok. A matricákon kívül választhatunk festéket is, amivel csodás égboltot festhetünk a gyerekünkkel közösen.

3. Keretbe foglalt mosoly

Nyomtassunk ki családi fotókat, illetve gyerekünk kedvenc mesehősét, majd kereteztessük be. Ma már fillérekből beszerezhetünk fényképkereteket, amelyeket akár együtt is átfesthetünk a gyerkőc kedvenc színeivel. Miután ezek elkészültek, válasszunk ki egy szabad falfelületet, ahová egymáshoz közel felhelyezhetjük a képeket. Ezzel egy vidám sarkot varázsolhatunk, ahová akár egy nehezebb nap után menekülhet a szerettünk.

Fotókon kívül markáns stílusú keretezett, illetve keret nélküli vászonképeket is választhatunk. Számtalan stílus, méret és motívum között válogathatunk, amely feldobja az általunk kigondolt designt.

Art tipp: Nézz szét LED vászonnyomataink között, amelyek nem csak mesés fali dekorációk, hanem egyben szuper éjszakai fényforrások is.

 

Végül, szintén pénztárca barát megoldás a fali üzenőtábla. Ezek már komolyabb funkcióval is rendelkező dekorációk, hiszen a fontosabb információkat nyomon tudjuk követni, illetve csemeténk is kedvére rajzolhat rá.

4. Rend a lelke mindennek

Készítsük el mi az elengedhetetlen tároló dobozokat! Vegyünk elő pár cipős dobozt, vagy egyéb tárolót, és díszítsük fel gyerekeink utasítása alapján. Remek program, és nagyobb kedvvel fogja a későbbiekben használni.

A cikkben felhasznált képek forrásaihoz kattints az adott képre. 

 

Ezek a cikkek is érdekelhetnek még…

Egyszerre művészlak és luxus otthon – ez a LOFT stílus

A loft stílus jelenleg az egyik legközkedveltebb lakberendezési irányzat, ami az indusztriális elemek és a fényűzés markáns összemosódásának köszönhető. Ezek az otthonok erőt, eleganciát és letisztultságot sugároznak, így a stílus élvezőinek garantált a kreativitás és...

bővebben

Ilyen egy igazi mesebeli otthon – rusztikus stílus

Bár az otthonos környezet mindenkinek mást jelent, azonban vannak olyan stílusok, amelyek könnyedén, bármiféle komolyabb tapasztalat nélkül is pár lépésben elsajátíthatók. Ilyen a már jól ismert rusztikus stílus is.   A rusztikus stílust általában olyan szavakkal...

bővebben