Egyszerre művészlak és luxus otthon – ez a LOFT stílus
Oldal kiválasztása

A loft stílus jelenleg az egyik legközkedveltebb lakberendezési irányzat, ami az indusztriális elemek és a fényűzés markáns összemosódásának köszönhető. Ezek az otthonok erőt, eleganciát és letisztultságot sugároznak, így a stílus élvezőinek garantált a kreativitás és a harmónia.

Minden gyári hangulatú lakás alapja egy tágas, világos tér, ami több nagyobb ablakkal is el van látva. Ezeket nem szokás függönnyel díszíteni, ezáltal még fényesebbek maradnak az osztatlan helyiségek. Egyedül a privát terek kerülnek leválasztásra, ezeket megtehetjük üvegfalak vagy tolóajtók segítségével. A nagy belmagasságnak hála felerősödik a tágasság érzete, így nyugodtan alkalmazhatunk nagyobb minimalista bútorokat. Ezek sokkal komfortosabbá varázsolják az otthont, egyben tompítják a gyárépület érzetét. A vintage és modern bútorok keveredése is elősegíti a luxus érzetet.

Az indusztriális stílusjegyek közé tartoznak a szabadon futó csőrendszerek és a betonoszlopok. Ez utóbbit egyre nagyobb divat lefesteni, például pasztell vagy földszínekkel. A betonon kívül még olyan erős, masszív anyagokat is az otthonunkba csempészhetünk, mint például a rozsdamentes acél, króm, fa, üveg vagy fém. Gondoljunk ezekre a konyhapult kiválasztásánál, vagy a fürdőszoba kialakításánál, de a loftra jellemző nagyobb beépített tárolók beépítésénél sem szabad figyelmen kívül hagyni.

Az előbb említett anyagok nem csak a berendezésben mutatkozhatnak meg, hanem például a lakberendezési kiegészítőknél is. A loft stílus kedvelőinek kifejezetten ajánljuk az elmúlt évek kedvenceit; a fém fali dekorációkat. Ezek ma már rengeteg témában, méretben és színben kaphatók, részletes kidolgozottságuknak köszönhetően hosszú idő elteltével is izgalmas alkotások maradnak. Ha egy igazán stílusos fali dekorációt szeretnél, akkor nézz szét a folyamatosan megújuló kínálatunkban.

Ugyan ezeket a gyári hangulatú lakásokat a minimalista érzet kelti igazán életre, mégis előszeretettel alkalmaz olyan figyelemfelkeltő lakáskiegészítőket, amelyekkel igazán autentikus művészlakást kapunk eredményül. Válasszunk részletesen kidolgozott szőnyeget, színes olajfestményt vagy absztrakt témájú fém fali dekorációt. Ez azért is fontos, mert a loftra jellemző erős anyagok, masszív bútorok komor érzetet kelthetnek, de egy élénkebb színű lakáskiegészítővel könnyedén megtörhetjük ezt a maszkulin hatást.

A cikkben felhasznált képek forrásaihoz kattints az adott képre.

 

Ezek a cikkek is érdekelhetnek még…

Ilyen egy igazi mesebeli otthon – rusztikus stílus

Bár az otthonos környezet mindenkinek mást jelent, azonban vannak olyan stílusok, amelyek könnyedén, bármiféle komolyabb tapasztalat nélkül is pár lépésben elsajátíthatók. Ilyen a már jól ismert rusztikus stílus is.   A rusztikus stílust általában olyan szavakkal...

bővebben

Keleti kifinomultság – japán életérzés az otthonunkban

Minden kiegyensúlyozott élet egy harmonikus, rendszerezett lakásnál kezdődik, mi sem bizonyítja ezt jobban, mint a japán lakberendezés. Egy autentikus japán stílusú otthon kialakítása komolyabb változtatásokat, egyben anyagi ráfordítást követel, azonban vannak olyan...

bővebben