Dekoráld úgy a konyhád, ahogy a profik! – 6 mutatós és praktikus tipp a konyha szerelmeseinek - Art Galéria
Oldal kiválasztása

A konyhánk dekorálása sokszor komolyabb kihívásokkal járhat, főleg, ha egy kisebb helyiséggel van dolgunk. E heti cikkünkben összegyűjtöttünk nektek 6 szuper tippet, amelyekkel nem csak a konyhánk stílusát dobhatjuk fel, de egyben a rendszerezésben is segítenek!

 

1. Egy tálcányi rend

Rendszerezzük konyhai kiegészítőinket egy dekoratív tálca segítségével. A fakanalak, só, bors és olaj közé csempésszünk egy-egy kisebb cserepes növényt, amely kaspója színben illik az alatta lévő tálca árnyalatához.

   

Art tipp: Használjunk kaspót a rendszerezéshez! Remek tárolóeszköz például fakanalaknak, vagy akár sminkecseteknek. Ezzel közelebb hozhatjuk a természetet az otthonunkhoz, mindezt minimális összeg ráfordításával. Rengeteg szín, anyag és motívum közül válogathatunk.

 

2. Tej helyett virág

Vigyük a természetet a konyhába egy tejesüveg segítségével! Nagyon mutatós dekorációnak számítanak, és ha esetleg nincs otthon tejesüveg, fillérekből beszerezhetünk párat majdnem bármelyik nagyáruházból.

   

 

3. Ne mászd meg, inkább dekoráld!

Tudtad, hogy a régi létrából remek lakásdekoráció is lehet? Fessük át a konyhánkat uraló árnyalatok egyikével, majd rögzítsünk rá kosarat, vagy egyéb tárolóeszközt. Ezekbe helyezhetünk akár friss zöldséget, gyümölcsöt, de nagyobb méretű konyhai eszközök tárolása is megoldható.

   

 

4. Csapj le az utolsó szabad falfelületre!

A legegyszerűbb dekorációk – helyiségtől függetlenül – egyike a fali dekorációk. Nem hiába szeretjük őket, hiszen ezek kihelyezése könnyedén megoldható, nem igényelnek sok időt, továbbá akár fillérekből is beszerezhetőek. Mi kétféle fali dekorációt ajánlunk a konyhába, illetve az étkezőbe: fali üvegképet, valamint fotó- és vászonnyomatot. Előbbi nagyon jól kombinálható az adott helyiséget uraló stílussal és az ott megtalálható anyagokkal, továbbá könnyedén tisztán lehet tartani, ami nem utolsó szempont a konyhában. Ezzel szemben a vászonnyomatok jelenleg a legtrendibb kiegészítőnek számítanak, egyre szélesebb választék áll ma már a rendelkezésünkre.

   

 

5. Kávésarok

Különítsünk el a konyhában – vagy hely hiányában akár a konyhapulton – egy saját kávésarkot. A közeli falfelületet dekorálhatjuk kávé motívumú falmatricával, illetve üvegképekkel, vászonnyomatokkal. Helyezzük ki a kedvenc bögréinket, cukrot, fahéjat, kakaót, kiskanalat – vagyis mindent, ami elengedhetetlen számunkra egy jó cappuccinóhoz, presszóhoz. A szükséges hozzávalókat rendszerezzük például egy fa, porcelán vagy fonott anyagú tálca segítségével. Ezáltal könnyedén fenntartható a rend és tisztaság, így mindig külön öröm lesz a kávéfőzés. Ezt a saját kis sarkot a tea kedvelők is könnyedén kialakíthatják, ez esetben tea motívumú kiegészítőkkel lehet dekorálni az adott teret.

      

   

 

6. Zero waste életmód – a befőttes üvegek uralma

Az elmúlt években egyre több zero waste (csomagolásmentes) élelmiszerbolt nyílt meg, amelyek egy környezetbarát vásárlási lehetőséget kínálnak nekünk. A csomagolásmentes boltok lényege, hogy a megvásárolt áru elvitelét, majd tárolását saját tárolók segítségével oldjuk meg, ezzel 100%-ban kizárhatjuk a műanyag és egyéb káros csomagolások használatát. Ehhez, és persze a hagyományos vásárlási formához is, kiváló eszköznek bizonyulnak a befőttes üvegek. Mutatósak, olcsón hozzájuthatunk, illetve kényelmesen moshatók. Nem csak alapélelmiszerek tárolásához praktikusak, hanem egyéb konyhai felszereléseket (például süti formázókat) is rendszerezhetünk ezek segítségével. Az üveg tartalmát jelölhetjük saját címkékkel, vagy akár kézírással is díszíthetjük.

         

 

A cikkben felhasznált képek forrásaihoz kattintson az adott képre.