5 tipp a tökéletes kamasz szobához - Art Galéria
Oldal kiválasztása

Előző cikkünkben olyan filléres dekorációs ötletekről írtunk, amelyek segítségével kényelmes, vagány, mégis barátságos gyerekszobát alakíthatunk ki a csemetéinknek. Sajnos azonban semelyik gondosan megtervezett design nem tart örökké, ugyanis a kiskamaszoknak már teljesen más igényei és elképzelései vannak a birodalmukat illetően. Felesleges évente kisebb vagyonokat áldozni a szobára, általában egy nagyobb átrendezés is hatalmas változást tud okozni.

Íme 5 egyszerű, pénztárcabarát tipp a tökéletes kamasz szobához, ami egész biztosan hatalmas sikert arat!

 

1. Vissza az alapokhoz!

Minden életszakasz más falszínt követel, nincs ez másképp a tinédzsereknél sem. Viszont, mivel az önismeret egy olyan szakaszában vannak, ahol folyamatosan változik a stílusuk, így érdemes egy letisztult, világos falszínt választani. A fehéren kívül a pasztellszíneket is számításba vehetjük, hiszen ezek mind nagyon könnyedén kombinálhatóak élénk színű, mintás kiegészítőkkel (például ágyhuzattal, függönnyel, fali dekorációkkal).

      

A világos színű falat feldobhatjuk egy kisebb méretű falmatricával – amelyek később biztonságosan eltávolíthatók –, illetve egyre nagyobb népszerűségnek örvend az égősor is. Ez szuperül mutat az ágy felett, a könyvespolc körül, illetve ha felhelyeztünk pár képet a falra, azokat is látványos keretbe foglalja.

      

 

2. Távol a világtól

Különítsük el a szoba egyik részét, ahová gyerekünk bármikor elvonulhat. Ez a zug szóljon a kényelemről; helyezzünk el egy kisebb kanapét vagy babzsákfotelt, ahol a barátaival is lóghat. Amennyiben kanapét választunk, helyezzünk rá színes, mintás párnákat, pokrócokat, babzsákfotel esetén pedig szintén kísérletezhetünk egy élénkebb árnyalatú darabbal.

   

Art tipp: Ha eljött az ideje a bútorok lecserélésének, meleg szívvel ajánljuk – kifejezetten a fiatalabb korosztálynak – a raklapbútorokat. Alacsony áron beszerezhetőek, illetve bármilyen stílusú, tematikájú helyiségben jól mutatnak.

   

 

3. Óvjuk a falakat

Nincs is annál bosszantóbb, mint amikor a tíz éve felragasztott fiúbanda poszterét kell kapargatni a falról. Ismerjük, átéltük. Viszont, hogy megóvjuk a festést, érdemes beszerezni egy nagyobb méretű parafatáblát. Erre bármilyen poszter, fénykép felkerülhet, mi több, így a fontosabb információk is szem előtt lesznek.

 

4. Ki a legszebb a vidéken?

Az öltözködés egyik legfontosabb kelléke sem maradhat ki kamasz gyermekünk birodalmából: a tükör. Válasszunk egy egyszerűbb darabot – legyen az keretes, vagy keret nélküli –, és helyezzük a ruhásszekrény közelébe. Ha hely, szabad falfelület hiányában vagyunk, érdemes szétnézni a piacon, ugyanis már olyan tükrök is a rendelkezésünkre állnak, amelyek a szekrényajtó belső felületére is felhelyezhetők.

   

 

5. Nem alku tárgya!

Bár gyermekünk szobáját közösen alakítjuk ki, mégis fontos, hogy engedjünk az ő elképzeléseinek, ötleteinek. Ez az ő birodalma, az ő tere. Viszont, van, ami talán soha nem lesz alku tárgya: a rend. Válasszunk kevesebb, de nagyobb tárolókat, ami megkönnyíti a rendszerezést.

   

 

A cikkben felhasznált képek forrásaihoz kattintson az adott képre.