5 ötletes őszi lakásdekoráció - Art Galéria
Oldal kiválasztása

Mindig izgalommal tölt el minket az ősz beköszönte, hiszen ha valamikor, akkor most kivételes közelségbe hozhatjuk a természetet otthonunkhoz. Szebbnél-szebb színek és termések állnak a rendelkezésünkre, amelyekkel különleges melegséget vihetünk a lakásunkba. Ezen a héten 5 szuper kreatív őszi lakásdekorációs ötlettel készültünk nektek.

 

1. Egy pohárnyi ősz

Ha hely hiányában kisebb dekorációban gondolkodunk, válasszunk egy egyszerű üvegpoharat, és töltsük meg az erdei séta során összegyűjtött termésekkel. A kész kompozíciót koronázzuk meg egy melegebb színű gyertyával, illetve az üvegre egy spárgát is köthetünk. Percek alatt elkészül ez a helytakarékos dekoráció, ami garantáltan őszi hangulatba fog hozni minket és az otthonunkat.

   

 

2. Gyertyalámpás újragondolva

2020-ban az egyik kedvenc visszatérő lakásdekorációnk a lámpás. Letisztult stílusával meghitt, romantikus hangulatot teremthetünk vele, ráadásul akár fillérekből beszerezhetjük. A külsejét dekorálhatjátok színes szalagokkal, mű- illetve élő virággal. Amennyiben nyitottak vagytok az újdonságokra, gyertya helyett elrejthettek benne őszi terméseket, faleveleket.

   

 

3. Kopp-kopp

Sokunk kedvenc lakásdekorációja – évszaktól függetlenül – az ajtódísz. Ezt akár otthon is elkészíthetjük, azonban ez több eszközt, időt és kézügyességet is igényel. Amennyiben inkább egy kész dísz megvásárlása mellett döntetnénk, érdemes odafigyelni arra, hogy a kiválasztott dekoráció legalább színeiben passzoljon a lakásunkban uralkodó stílushoz. Mi idén a kör motívumú ajtódíszre szavazunk, amely – többek között – egy szerencsét hozó szimbólum.

   

 

4. Csokit vagy csalunk!

Az elmúlt években egyre jobban elterjedt hazánkban a Halloween. Bár az idilli, filmekben látható csokigyűjtés még nem figyelhető meg itthon minden utcában, de az ünnepre jellemző dekorációs elemek közkedvelt témának bizonyulnak az őszi hónapokban, főleg ha gyerkőc is van a családban. Háromféleképpen idézhetjük meg egyszerűen ezt az ír ünnepet: denevérekkel, szellemekkel és (faragott) tökökkel.

   

 

5. Elengedhetetlen őszi vázák

Lássuk be, az ősz nem az élő virágok időszaka, de ez nem jelenti azt, hogy tavaszig vázát sem látunk. Válasszunk levél formájú dekoratív vázákat, és helyezzük az étkezőasztalra, vagy a nappali középpontjába.

   

 

A cikkben felhasznált képek forrásaihoz kattintson az adott képre.