5 giccses lakásdekoráció, amit ma már nem lehet kimagyarázni - Art Galéria
Oldal kiválasztása

Bár a giccs fogalmáról számos meghatározás kísérlet született, mégis, a legtöbb ugyanazokkal a jelzőkkel illeti ezeket az alkotásokat: sablonos, közhelyes és túlzó. Sokszor nem egyértelmű, hogy egy adott tárgy giccsnek számít-e, hiszen szubjektivitásából adódóan nem mindenki ragasztja rá ugyanazokra a művekre ezt a címkét. A giccs nem rossz, nem bánt és nem minden esetben vall rossz esztétikai érzékre, sőt, megfelelő környezetben akár még érdekesebbé is teheti lakásunk stílusát. DE! Vannak esetek, amikor igenis tudni kell elengedni…

 

1. Örök életű gyümölcsök

Emlékeztek a műgyümölcs-kompozíciókra, amelyek büszkén díszítették szüleink, nagyszüleink étkezőasztalát? Míg gyerekként lelkesen vettük kezünkbe a hihetetlenül piros almát, felnőtt fejjel azonban már rossz ránézni ezekre a fényes felületű műanyag asztaldíszekre.

     

 

2. Csak a horgolt!

A horgolás kivételes kézügyességet igényel, és az így készült kiegészítők remek dekorációs eszköznek bizonyulnak. Viszont, bánjunk óvatosan a színekkel, kettő-háromnál többet ne használjunk egyszerre! Továbbá, ne lepjünk el az egész lakásunkat horgolt kellékekkel; egy helyiségben kettőnél több ne legyen belőle!

     

 

3. Mindenhol porcelán

A nagyszüleinktől megörökölt, vagy ajándékba kapott porcelánt – legyen az teáscsésze készlet, vagy figurák – nehéz úgy kihelyezni egy lakásba, hogy ne tűnjön ki a környezetéből. Összetett mintái és élénk színei azonnal odavonzzák a tekintetet.  Amennyiben valóban passzol otthonod stílusával és szívesen látnád nap mint nap, bátran helyezd ki egy üres térbe, de kötelességből semmiképp se dekorálj vele! Ez a Te otthonod, úgy alakítsd, ahogy neked tetszik!

     

          

 

4. Közel a természethez

Ha még nem cseréltük volna le a hatalmas természet témájú fali poszterünket, akkor mindenképp itt az ideje! Válasszunk inkább egy modern vászonnyomatot, vagy fali üvegképet, ami visszafogottan megidézi kedvenc helyünket.

          

 

5. Minta minta hátán

Egy bohókás minta sokkal vidámabbá teheti az otthonunkat, azonban érdemes ezekkel nagyon óvatosan bánni. Ha lehet, kerüljük az állatmintákat, illetve egy helyiségen belül csak egy-maximum két mintával dolgozzunk. Végül pedig a legfontosabb szabály: motívummal tarkított falfelületre, illetve annak közelébe semmilyen képet ne helyezzünk ki!

     

          

 

Ezzel a pár apróbb változtatással, egy sokkal letisztultabb otthont kaphatunk. 🙂

 

A cikkben felhasznált képek forrásaihoz kattintson az adott képre.