Újragondolt minimalizmus: 2021 legnépszerűbb lakástrendjei - Art Galéria
Oldal kiválasztása

Terrazzo, Urban Bronze, minimalista formák és meleg színek őrült kombinációja; 2021 nem akármilyen lakásdekorációs trendeket tartogat a számunkra!

Az egyik legdinamikusabban változó terület díját kétség kívül a lakásdekoráció zsebelheti be. Évről-évre egyre izgalmasabb színeket, formákat és anyagokat tessékelnek a látóterünkbe. Ezek együttes alkalmazása egy olyan trend irányába sodornak, amely kísérletezésével nem feltétlen próbálkoznánk önszántunkból. 2021 azonban az újítások éve, amelyek még szorosabb kapcsolatba hoznak minket az otthonunkkal.

 

Az új márvány

Sokan „új márványként” emlegetik a terrazzot, amely lágy színeivel és különleges mintázatával idén sikeresen kivívta a lakberendezők figyelmét. A lakás bármely helyiségében jól mutat, továbbá ma már tapétán, bútoron vagy dekoráción is megfigyelhető ez az ízléses mintázat.

   

Ha idén mindenképp a legújabb trendek mentén szeretnénk felújítani az otthonunkat, akkor érdemes az év színére vetni egy pillantást. 2021 trendszínének ugyanis az Urban Bronze árnyalatot választotta a világ egyik vezető festékcége, a Sherwin-Williams. Ezzel a sötétebb árnyalattal komfortosabbá, barátságosabbá alakíthatjuk az otthonunkat. 2020-hoz hasonlóan idén is a kényelem a legfontosabb.

   

 

Idei álompár

A Pantone Color Institute (Pantone Színintézet) 2000 óta minden évben kiválasztja az év színpárosítását. Idén az Ultimate szürke és az Illuminating sárga nyertek, így lesz alkalmunk viszontlátni ezeket az árnyalatokat a lakberendezésben.

   

 

Minimalizmus felfrissítve

A minimalista stílus már-már állandó térhódítónak számít, ez 2021-ben sincs másképp. A stílusra jellemző fehér színt leváltják a különböző földszínek, de az erősebb, meleg árnyalatokkal is bátran kísérletezhetünk. Bár az előző években előszeretettel játszadoztunk egy-egy fal színével, idén azonban inkább az egységes festés a jellemző. 2021 főbb színei a mohazöld, okkersárga, barna, bordó és a terrakotta.

   

A stílusra jellemző geometriai formák a természet idézte motívumokkal keverednek. Ez az izgalmas játék a színhasználatban is megfigyelhető, ugyanis a sötét és világos árnyalatok kombinációja most kivételes népszerűségnek örvend.

   

 

Visszatért az arany!

Az idei népszerű színekből talán már sejthető, hogy az örök kedvenc ezüstöt ezúttal háttérbe szorítja az arany. Eleganciát és melegséget hordoz magával, továbbá nagyon könnyedén kombinálható a földszínekkel is. Viszont ne felejtsük, hogy a kevesebb több, főleg az arany esetében!

   

Art tipp: Ha nagyon nem tudunk megbarátkozni ezzel az árnyalattal, de mégis szeretnénk egy kis csillogást vinni a lakásunkba, válasszunk bronz kiegészítőket. Hasonló hatást válthatunk ki vele, mégis visszafogottabb és könnyebben kombinálható otthonunk többi dekorációjával.

 

A fali dekorációk új arca

A fali dekorációk is követik a minimalista stílus új irányát. Törekedjünk a natúr, lágyabb színekre, ami pedig a motívumokat illeti, válasszunk természeti elemeket és kör formát. Ha szeretnénk bohókásabb hangulatot a lakásban, gondolkozzunk olyan dekoráción, ami eltér a hagyományos anyagoktól; fém fali dekoráció, strasszos és szegecses kép, valamint modern olajfestmény.

   

Egy másik nagy visszatérő kedvenc a beltéri csobogó. Ezek a színes dekorációs elemek 2020 végén törtek be igazán, így egyértelmű, hogy 2021-ben kiemelkedő szerepük van.

   

 

Izgatottan várjuk az idei év legnépszerűbb újításait! 🙂

 

A cikkben felhasznált képek forrásaihoz kattintson az adott képre.