2019: a dzsungel királynői és királyai éve volt - Art Galéria
Oldal kiválasztása

Dzsungel, Afrika; nálad is megvolt? Vagy inkább a Men in Black letisztult stílusánál maradtál? 2019 nem csak színekben, de formákban is igen gazdag év volt. Összeszedtük nektek, hogy mely trendek uralták az otthonunkat.

 

Vissza a természethez!

2019 uralkodó témája határozottan a környezet volt, így nem meglepő, hogy a természeti elemek az otthonunkba is beszabadultak. Egyre többen választottak dzsungel vagy akár afrikai tematikájú képeket, kortárs olajfestményeket, ezzel a mélyebb tónusok is beköszöntek főleg a nappalinkba és a hálószobánkba.

 

Sokszínű anyagok

A természetközeli színek – olivazöld, kék különféle árnyalatai, korall – mellett az anyaghasználat is egyre hangsúlyosabb lett a lakásdekorációs tárgyak kialakításában. Ezek közül a kő, gránit, réz, fa és a fémes bevonatú tárgyak örvendtek nagyobb népszerűségnek. Az Art Galéria kedvenc 2019-es anyaga a fa volt, amely a lámpakollekciók stílusát is meghatározta.

 

Színes virágminta

Idén is megfigyelhettük a virágminta közkedveltségét, ami a merészebb színeknek is teret adott: intenzív vörös, sárga és zöld árnyalatok játékos kombinációja is megfelelő választásnak bizonyult. A merészebb színek mellett az elnagyolt geometriai alakzatok is beköszöntek, ezek a lakás bármely pontjában helytálltak.

 

Időtlen fekete-fehér

Ugyan még mindig észlelhető a vintage stílus gazdag, mély tónusai, főleg a fiatalabb korosztály otthonában, mégis szép lassan kezd leköszönni. Ezzel ellentétben az örök kedvenc fekete-fehér, minimalista trend idén is tombolt. A letisztultságot, egyensúlyt sugárzó klasszikus stílus a mai napig megfelelő választás a modernül berendezett otthonokban.